Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мариновани Агнешки Бъбреци на Скара

Мариновани Агнешки Бъбреци на Скара

РадинаРадина
Новак
273310
Мариновани Агнешки Бъбреци на Скара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Мариновате, печете и после хапвате в компанията на приятели - това е тайната рецепта за Мариновани агнешки бъбреци на скара"

Необходими Продукти

  • агнешки бъбреци - 500 г
  • лимони - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате агнешките бъбреци на половина и измивате добре с хладка вода.

На котлон разтопявате маслото и изсипвате сока от лимоните. Бъркате, докато се превърне в хомогенна смес.

Изсипвате маслото с лимона в дълбока купа, осолявате и слагате пипер на вкус. Слагате бъбреците в маринатата и ги оставяте да престоят за един час, като ги обръщате през 15-20 минути.

Печете до готовност на добре сгорещена скара.

Ястието си отива с картофено пюре или салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: