Начин на приготвяне
Бъбречетата се почистват, измиват и режат на средни парчета.
Изкисват се за около час във вода с 1 с.л. оцет.
Лукът и гъбите се нарязват и се запържват за 3-4 минути в добре загрятата мазнина.
Изваждаме ги в купа и в същата мазнина слагаме да се запържат бъбреците.
В началото те пускат вода, която може 2-3 пъти да изливате в купата с гъбите и лука, така че в крайна сметка бъбречетата да не се сварят първо, а да се запържат.
Когато бъбречетата започнат да придобиват приятен загар, връщате в тавата и останалите неща от купата, доливате доматения сок, в който сте разбили и 1 с.л. брашно, добавяте подправките и оставяте на котлона още няколко минути.
Разбърквайте, докато получите сос с желаната на гъстота и консистенция.
Пържените бъбреци с гъби и лук са много вкусни.
Коментари