Бисквитена торта с Бейлис крем

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
161
568
1k
209
1
19/05/2020
"Опияняващо вкусна торта с Бейлис - знаем, че искате по-голямо парче "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца551
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пудингът се подготвя според указанията на опаковката, като при мен той представляваше:

1 литър прясно мляко се сипва в подходяща тенджера, изсипва се съдържанието на пудинга и захар на вкус (аз сложих 2 ч.ч.), след което се поставя на котлона и се бърка непрекъснато, докато кремът не се сгъсти.

Оставя се настрани да се охлади.

С миксер се разбива маскарпонето с пудрата захар и Бейлиса. Разбийте добре, докато се получи хомогенна смес.

Смесете крема с Бейлис с напълно охладения вече пудинг и бъркайте, докато отново получите еднородна смес.

Във форма с махащо се дъно (моя е с диаметър 28 см) започвам да редя моята бисквитена торта - нареждат се бисквитките, като аз използвах 2 вида и ги подреждах шахматно и ги потапях за кратко в прясно мляко.

Изсипвам от крема и отново нареждам бисквити и така до изчерпване на съставките.

Бисквитената торта с Бейлис крем се прибира за поне 3-4 часа в хладилник, за да стегне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар