Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Крем за торта»Лек крем за бисквитена торта

Лек крем за бисквитена торта

Лек крем за бисквитена торта
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Лекият крем прави бисквитената торта вълшебна..."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 280 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1 ч.ч. за вода
  • брашно - 5 или 6 с.л.
  • За тортата
  • обикновени бисквити
  • прясно мляко - 200 мл
  • нескафе - 1 с.л.
  • шоколад - 200 г
  • орехи - за uкраса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва прясното мляко. Затопля се.

В купата на миксера се слагат двата жълтъка, а белтъците се отделят в отделна купичка. Разбиват се. Добавя се чашата вода. Разбива се добре.

Добавя се брашното и отново се разбива. Към затопленото мляко се добавя захарта. Бърка се.

Когато захарта се разтопи, на тънка струя се добавя жълтъчената смес, като непрекъснато се бърка с телена бъркалка. Бърка се до сгъстяване на крема за торта.

Заредете се с търпение, защото трябва да побъркате. Когато кремът за торта е сгъстен, се оставя на страна, за да се охлади малко. Купата на миксера се измива и подсушава.

Слагат се белтъците и се разбиват на сняг. Добавят се към крема, като той не трябва да бъде много горещ, защото ще се сготвят и ще стане на бучки. Разбърква се добре. Получава се кадифено лек крем за бисквитена торта.

Аз гарнирах крема, като потопих бисквитите в прясно мляко с нескафе като основа на бисквитената торта, крем, ситно нарязан шоколад, блат от напоени бисквити, крем, шоколад и отново крем.

Украсих със смлени орехи. Оставя се в хладилника да стегне. Разбира се, украсата на тортата е по ваше желание, като могат да се добавят и плодове. Но лекият крем прави бисквитената торта вълшебна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: