Начин на приготвяне
В тенджера се сипва прясното мляко. Затопля се.
В купата на миксера се слагат двата жълтъка, а белтъците се отделят в отделна купичка. Разбиват се. Добавя се чашата вода. Разбива се добре.
Добавя се брашното и отново се разбива. Към затопленото мляко се добавя захарта. Бърка се.
Когато захарта се разтопи, на тънка струя се добавя жълтъчената смес, като непрекъснато се бърка с телена бъркалка. Бърка се до сгъстяване на крема за торта.
Заредете се с търпение, защото трябва да побъркате. Когато кремът за торта е сгъстен, се оставя на страна, за да се охлади малко. Купата на миксера се измива и подсушава.
Слагат се белтъците и се разбиват на сняг. Добавят се към крема, като той не трябва да бъде много горещ, защото ще се сготвят и ще стане на бучки. Разбърква се добре. Получава се кадифено лек крем за бисквитена торта.
Аз гарнирах крема, като потопих бисквитите в прясно мляко с нескафе като основа на бисквитената торта, крем, ситно нарязан шоколад, блат от напоени бисквити, крем, шоколад и отново крем.
Украсих със смлени орехи. Оставя се в хладилника да стегне. Разбира се, украсата на тортата е по ваше желание, като могат да се добавят и плодове. Но лекият крем прави бисквитената торта вълшебна.