Начин на приготвяне
Първата стъпка, с която започваме приготвянето на тази разкошна бисквитена торта с Бейлис, е да направим крема за тортата.
Според пудинга, който имате, следвайте указанията за приготвянето му на опаковката.
Извадете 200 грама от нужното мляко и на негово място заместете с 200 грама от ликьора. Намалете и нужното количество на захарта.
Сложете млякото заедно с 200 мл Бейлис да заври. Прибавете разтвореното нишесте и разбъркайте, докато вкусният пудинг се сгъсти.
Щом ваниловият пудинг е готов, го отделяте настрани и започвате да редите и вашата бисквитена торта.
Бисквитите се изваждат от пакета и една по една се потапят хубаво в ликьора Бейлис. Подреждат се в тавичката за торта. Отгоре се залива с половината ванилово-ликьорен крем. Добавяме и 6-7 лъжички сладко от кайсии.
Продължаваме и с втория пакет бисквити. Отново първо ги напояване в Бейлис, а след това редим.
Завършваме като и върху втория пласт от бисквити намажем с крема с Бейлис.
По желание украсяваме с шоколадови пръчици.
Задължително прибираме бисквитената торта в хладилник за една вечер. Нужно и е време да стегне и да може бисквитките да поемат хубаво от крема.