Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пържен киселец

Пържен киселец

Пържен киселец
Снимка: Илиана Първанова
2 / 4
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Не сте и предполагали колко е вкусна гозбата с пържен киселец"

Необходими Продукти

  • киселец - 2 ч.ч. нарязан
  • пресен лук - 1/2 ч.ч. нарязан
  • пресен чесън - 6 - 8 перца
  • магданоз - 3 с.л. нарязан
  • яйца - 3 бр.
  • хималайска сол - 3 щипки на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • шарлан - около 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме прясно набраните от градината листа – киселец, магданоз и зелени перца пресен лук и чесън. Нарязваме ги на средно ситно.

Загряваме тиган с 2-3 с.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и щом загрее достатъчно, сипваме нарязаните зеленолистни.

Не спираме да разбъркваме, за да не се залепят по дъното, и след като омекнат и киселеца промени цвета си, прибавяме в тигана още малко шарлан и предварително разбърканите яйца.

Продължаваме да разбъркваме, за да се смесят добре съставките и след около 5 минути е вкусната гозба с киселец е готова.

Пържен киселец - пролетна гарнитура с интересен наситен кисел вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: