Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Киселец с оризови люспи

Киселец с оризови люспи

Киселец с оризови люспи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Семпла вкусотия, която да си похапнете, когато не ви се яде месо"

Необходими Продукти

  • киселец - 300 г
  • оризови люспи - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр. варени
  • сол
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете оризовите люспи за кратко /1:2 - оризови люспи:вода/. Отцедете ги. Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете половината масло и разбъркайте.

Почистете киселеца, нарежете го и го задушете в останалото масло.

Подредете чинията, като направите венец от ориза, в средата сложите киселеца, а отгоре гарнирате с парченца варени яйца.

Поръсете с черен пипер.

Киселецът с оризови люспи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: