Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофи с шунка и кашкавал

Пресни картофи с шунка и кашкавал

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Пресни картофи с шунка и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"За обяд или за вечеря, а защо не и за двете - пресни картофки с шунка и кашкавал"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 400 г
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофки се измиват (без да се обелват) и се сваряват в подсолена вода за 20 минути или по-малко.

През това време лукът се наситнява и се запържва в загрятото масло заедно с нарязаната на кубчета шунка.

След като омекнат се овкусяват с подправки - червен пипер и сол, а по желание може да се добавят и черен пипер, както и чубрица.

Разбърква се и се смъква от котлона.

Пресните картофи се отцеждат добре и се преместват в тавичка. Сипва запържената шунка и се слага в печката.

След като добият загар, се вади, поръсва се с кашкавал и печените картофи на фурна се връщат, докато се разтопи кашкавалът.

Тези пресни картофи с шунка и кашкавал са лесен и бърз обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: