Начин на приготвяне
Загрейте маслото. Накъсайте на розички броколите, които предварително сте размразили в студена вода.
Измийте ориза. Загрейте зехтина, добавете скилидките чесън, предварително пресовани.
След като се разнесе ароматът на чесън, добавете и ориза. Запържете до избистряне на зрънцата.
Налейте чаша топла вода. Разбъркайте. Добавете задушените броколи.
След като течността се изпари, добавете и останалата вода на порции.
Овкусете апетитния ориз на тиган със сол, черен и бял пипер.
Похлупете и гответе на тих огън. Ястието трябва леко да къкри.
Когато оризът набъбне - оризовата гарнитура е готова.
Поднесете ориза на тиган с броколи със ситно нарязан, свеж магданоз.