Спаначена кремсупа с царевичен грис

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
858
2
21/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • спанак - 2 богати шепи листа
  • лобода - 1 шепа листа (бяла куча)
  • копър - 2 - 3 с.л. нарязан
  • лук - 1 главичка
  • царевичен грис - около 1 к.ч. (10 с.л.)
  • хималайска сол - 1 и ½ ч.л.
  • вода - около 1.6 л
  • шарлан - 1 с.л. (слънчогледово масло)
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • краве масло - 3 ч.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна и много бърза за приготвяне кремсупа от спанак и качамак!

Във врящата вода сипваме нарязания на ситно лук. След като лукът поври няколко минутки, е ред на измитите и нарязани на ситно спанак, бяла куча лобода и копър.

Подсоляваме и след като поври и със зелениите и те омекнат – сваляме от котлона. Пасираме с пасатор, докато стане фино смлян зелен бульон.

Отново връщаме на котлона и щом заври, постепенно прибавяме царевичния фин грис, който ще сгъсти супата и ще ѝ придаде кремообразност.

Докато сипваме качамака, не спираме да разбъркваме с телена бъркалка, за да избегнем образуването на бучици. Продължаваме да разбъркваме с дървена бъркалка, докато финият грис се свари (за 3-5 мин).

Подправяме с черен млян пипер и други подправки по желание.

В случай че са останали несмлени лучени парченца, може отново да пасираме готовата спаначена супа.

Поднасяме още топла (по желание украсена с пуканки или хрупкави крутонки) в 3 дълбоки купи.

Нежна спаначена кремсупа с царевичен грис – за една вкусна и уютна вечеря!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар