Начин на приготвяне
За тази салата с елда измиваме елдата няколко пъти и я сваряваме във вряща вода с една щипка хималайска сол.
Щом зърното се свари и си изпие всичката вода (за да се изпари водата – варим в тенджерка без капак), сваляме от котлона.
Набираме от градината пресни крехки листа – манголд, рукола, пресен лук и копър, след което ги измиваме и нарязваме на ситно.
Добавяме нарязаните зеленини и грахa от буркан към сварената и изстинала елда.
Разбъркваме заедно полезната витаминозна салата с овкусяващите съставки, чието количество е най-добре да преценим на вкус – хималайска сол, черен пипер, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), кафява кристална захар и бял балсамов оцет.
Свежа салата с елда, грах и манголд – подходяща гарнитура за диетичен обяд.
Чудно Вкусно!