Начин на приготвяне
Разделете белтъците и жълтъците в отделни купички.
Разбийте белтъците с щипка сол с миксер. Разбийте също жълтъците, добавете заквасената сметана и ситно нарязания манголд и разбийте още малко с миксер.
Алтернативно добавете малко яйчен белтък и брашно с бакпулвер към яйчената смес и продължете леко да разбивате с тел.
Изсипете сместа върху голям плитък лист за печене, покрит с масло и застлан с хартия за печене. Печете около 20 минути на 180 °C в предварително загрята фурна.
Докато кората се пече, направете плънката. Накълцайте колбаса и шунката в месомелачка. Добавете крема сирене, заквасената сметана, счукания чесън и подправки и отново включете за кратко чопъра, за да комбинирате всичко.
Извадете готовата кора от фурната и веднага я увийте заедно с хартията на солено руло и изчакайте да изстине.
Разгърнете, намажете охладената кора с приготвената смес и я увийте пак на руло. Отрежете краищата и увийте рулото с шунка по-плътно в самозалепващо фолио.
Оставете руло от манголд с колбас в хладилника да стегне и изрежете пръстените непосредствено преди сервиране.