Начин на приготвяне
Прясно набраните от градината грах, листа на манголд, тученица, щир и магданоз ги измиваме. Зеленините нарязваме и смесваме, а пресния грах почистваме от шушулките (ако нямаме пресен грах, може да използваме грах от домашно приготвени буркани или от консерва, който да е сварен).
Млечната смес приготвяме, като разбъркваме яйцето с киселото мляко и содата, заедно с изварата и подправките - хималайска сол, чубрица, черен млян пипер.
От всяка кора ще направим една баничка. Взимаме първата кора и намазваме с шарлан половината страна откъм тясната страна. Сгъваме я на две и отгоре разстилaме от млечната плънка и поръсваме с зеленини и малко грах.
Както е показано на снимките, сгъваме на две, после прибираме страниците навътре и захлупваме с втората половина. Повтаряме същото и с останалите кори и разпределените равномерно плънки за тях, като готовите банички със зелении подреждаме в плоска правоъгълна тава на леко разстояние.
Намазваме ги с яйце и печем около 15-20 минутки на 200 градуса до чуден златист загар. Поднасяме топли.
Изумително вкусни малки банички, лесни, леки и засищащи необикновени малки банички с манголд и грах! Подходящи и за пикник!
Чудно Вкусно!