Начин на приготвяне
В средно голяма тенджерка сваряваме в шарлана нарязаните моркови и лук за 3 минути. Заливаме с около 1.2 л гореща вода (загрята на електрическа кана).
Добавяме картофите и домата, нарязани на кубченца. След това сипваме отцедения грах – половин буркан (около чаша и половина), нарязаните свежи листа манголд и пера пресен лук.
Подправяме с хималайска сол, червен и черен пипер, кимион и щипка лют червен пипер по желание. Поставяме капака и оставяме постната грах яхния да се вари за около 10 минути.
В отделна купичка разбъркваме половина чаена чаша фино царевично брашно с топла водичка, до получаването на еднородна хомогенна консистенция.
Добавяме овесените трици и царевичната смес бавно към ароматната постна яхния с постоянно бъркане, за да го сгъстим. Варим още малко (към 10 минути) и зеленчуковата яхния е готова!
Ароматна, вкусна и засищаща постна грах яхния с манголд и домати – подходяща за обяд и вечеря!
Чудно Вкусно!