Тирамису с горски ягоди

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Тирамису с горски ягоди
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
22/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Тирамису с горски ягоди - празник за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 300 г Совоярди
  • маскарпоне - 500 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 240 г
  • течна сметана - 100 мл сладкарска
  • кафе - 200 мл еспресо
  • марсала - 2 - 3 с.л. вино
  • горски ягоди
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват заедно със захарта на пяна.

Прибавя се маскарпонето и разбиването продължава на ниска скорост на миксера до хомогенност.

Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг и се прибавят към яйцата с маскарпонето.

Течната сметана се разбива до плътност и се добавя към горния крем.

Към кафето се прибавя виното Марсала.

Бишкотите Савоярди се топват за секунди в кафето и се нареждат в тавичка.

Изсипва се половината крем, наръсва се с горски ягоди и отново се нареждат бишкоти, потопени в кафето еспресо. Следва останалият крем.

Това разкошно Тирамису се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилника за няколко часа.

Преди поднасяне тирамисуто с горски ягоди се наръсва плътно с какао и се гарнира с диви ягоди.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иивинка
Иивинка
Изглежда страхотно, браво!
22.05.2020 10:09
1
Покажи всички подкоментари