Селска торта

ИларияИлария
Новак
117
1
205
04/09/2013
"Не особено трудна за приготвяне и изключително вкусна селска торта, с която задължително трябва да зарадвате близките си с повод или без "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 026
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • масло - 250 г меко, може и мас
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 250 г (2 ч.ч.)
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • какао - 2 с.л.
  • за плънката
  • ябълки - 4 средни по размер
  • захар - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 2 щипки по желание
  • олио - 3 с.л.
  • сладко - 1 бурканче от кайсии
  • плодове - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта на гладък и пухкав крем. Добавете яйцата едно по едни, като разбивате хубаво след всяко.

Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете на порции към сместа. Накрая добавете лимоновата кора, а по желание и 1-2 с.л. коняк или др. вид алкохол.

Разделете сместа на 2 части и разбъркайте едната с какаото. В подмазнена тава с диаметър около 20 см започнете да редувате лъжица от бялата смес и лъжица от кафявата - и така до изчерпване на количествата.

Целта е да се получи нещо като шахматна окраска. Пъхнете блата да се изпече в загряна на 180 градуса за около 35 минути или до суха клечка. Оставете го да изстине и го разделете на 2-3 отделни блата.

През това време настържете ябълките и ги задушете за 4-5 минути в олиото, а може и масло. Добавете захарта, подправките, 1/2 от кайсиевото сладко, разбъркайте за няколко минути и снемете от котлона.

Слепете блатовете с ябълковата плънка, като вторият блат намажете от долната му страна с кайсиевото сладко. По желание може леко да сиропирате блатовете със сок от компот. Отгоре направете украса от любимите си плодове.

Рейтинг

5 7
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
рони
рони
04.12.2013 14:13
всичката жанета
3
0
жанета
жанета
27.10.2013 12:57
за тестото колко захар е необходимо :)
1
0