Начин на приготвяне
В дълбока тенджера разбъркваме яйцето и захарта. Добавяме мед, сода, мляко и масло.
Ври на котлона на слаб огън 15-30 мин, докато придобие карамелен цвят.
Изстива леко и се слага брашното и се замесва тесто.
Разделя се на 7 равни части, разточват се кори за торта 3 мм. Работи се върху набрашнен плот.
Пекат се платките за френска селска торта в загрята фурна на 160°C с вентилатор за 5 мин. Приготвяме крема, като разбъркаме на ръка заквасената сметана със захарта.
Избиваме си отделно сладкарската сметана с пудра захар на вкус.
Постепенно я прибавяме към заквасената, за да стане пухкав крем.
Сглобяваме сметановата торта - блат, крем, пръскаме със сладко и така до края, като завършваме с крем и поръсваме с орехи.
На мен лично перфектната френска селска торта ми харесва с изпечени такива.