Селска торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Селска торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
15
"Не особено трудна за приготвяне и изключително вкусна селска торта, с която задължително трябва да зарадвате близките си с повод или без"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г меко, може и мас
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 250 г (2 ч.ч.)
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • какао - 2 с.л.
  • за плънката
  • ябълки - 4 средни по размер
  • захар - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 2 щипки по желание
  • олио - 3 с.л.
  • сладко - 1 бурканче от кайсии
  • плодове - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта на гладък и пухкав крем. Добавете яйцата едно по едни, като разбивате хубаво след всяко.

Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете на порции към сместа. Накрая добавете лимоновата кора, а по желание и 1-2 с.л. коняк или др. вид алкохол.

Разделете сместа на 2 части и разбъркайте едната с какаото. В подмазнена тава с диаметър около 20 см започнете да редувате лъжица от бялата смес и лъжица от кафявата - и така до изчерпване на количествата.

Целта е да се получи нещо като шахматна окраска. Пъхнете блата да се изпече в загряна на 180 градуса за около 35 минути или до суха клечка. Оставете го да изстине и го разделете на 2-3 отделни блата.

През това време настържете ябълките и ги задушете за 4-5 минути в олиото, а може и масло. Добавете захарта, подправките, 1/2 от кайсиевото сладко, разбъркайте за няколко минути и снемете от котлона.

Слепете блатовете с ябълковата плънка, като вторият блат намажете от долната му страна с кайсиевото сладко. По желание може леко да сиропирате блатовете със сок от компот. Отгоре направете украса от любимите си плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

рони
рони
всичката жанета
04.12.2013 14:13
3
жанета
жанета
за тестото колко захар е необходимо :)
27.10.2013 12:57
1