Малотрайно свинско мезе

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Малотрайно свинско мезе
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
"Свинско мезе, при което има 1 правило - режеш и хапваш"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 400 г
  • червен пипер - 1 с.л,
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бахар - 1 ч.л. млян
  • карамфил - 2 пъпки
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме свинското филе да се свари в малко количество вода, като добавяме сол, карамфил и дафинов лист, за да се овкуси месото.

Когато месото се свари, го изваждаме от бульона и го слагаме в гевгир, за да се оттече колкото се може повече течност.

Бульонът може да използваме за направата на друго ястие.

Смесваме всички подправки и хубаво овалваме месото, което предварително сме подсушили с домакинска кърпа.

Прибираме готовото свинско мезе в хладилник за поне час.

След това режем филето на тънки ивици и е готово за консумация.

Малотрайното свинско мезе издържа до три дни в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: