Начин на приготвяне
Измиваме месото (50 г) и нарязваме на малки хапки. Измиваме и нарязваме сърцето (1 бр.), бъбрека (1 бр.) и дроба ( 200 г), също на хапки. Нарязаните бъбрек и сърце заливаме с топла вода и сваряваме за 15-20 минути. Когато се сварят отцеждаме от водата и измиваме добре.
В тенджера наливаме олио (1/2 к.ч.) и прибавяме краве масло (1 ч.л.). Слагаме месото, почистената от семената и нарязана едро пиперка и обеления и нарязан на тънки колелца морков. Наливаме 1/2 к.ч. вода и задушаваме за 5-10 минути. Прибавяме нарязан на едро лук, черния дроб и сварените сърце и бъбрек.
Подправяме със сол, черен пипер, чубрица, магданози сминдух. Задушаваме, докато останат на мазнина, и ръсваме червен пипер (1 к.л.) . Разбъркваме и сервираме топло, като изваждаме с решетъчна лъжица, да се отдели излишната мазнина.
Коментари