Шоколадов сладкиш със сирене Рикота

29/05/2020
"Комбинация от вкусове, които си струва да се опитат веднага - шоколадов сладкиш с Рикота "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • за кексовата смес
  • краве масло - 190 г
  • пудра захар - 220 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 125 г
  • какао - 45 г
  • за крема
  • рикота - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се разбива заедно с пудрата захар до пухкавост. Прибавят се яйцата едно по едно, като разбиването продължава, до тяхното усвояване.

Брашното се смесва с какаото и се пресява. Прибавя се към яйчно-маслената смес.

Рикотата се смесва с пудрата захар и яйцето. Разбърква се.

Правоъгълна кексова форма се постила с хартия за печене.

Изсипва се половината от шоколадовата смес. Върху нея се поставя кремът от Рикота. Накрая се изсипва и останалата шоколадова смес. Заглажда се.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.

След изпичането шоколадовият сладкиш се изважда заедно с хартията и се оставя да изстине върху решетка.

Да ви е сладко! Шоколадовият сладкиш със сирене Рикота е готова.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар