Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Топки от сирене рикота и гъби

Топки от сирене рикота и гъби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
11/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Перфектното мезе за бяло вино - сега остава само да поканите приятели, за за го дегустирате"

Необходими Продукти

  • рикота - 350 г сирене
  • гъби - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в маслото.

Добавя се сиренето и се поръсва с кориандър, черен пипер и сол.

Разбърква се и от сместа се оформят малки топки.

Овалват се в червения пипер и се нареждат в чиния за сервиране.

Поръсват се с накълцан магданоз, преди да се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ралица Георгиева
Ралица Георгиева
Много вкусни. Лесни за изпълнение и ефектни
11.07.2017 14:31