Начин на приготвяне
Кравето масло се разбива заедно с пудрата захар до пухкавост. Прибавят се яйцата едно по едно, като разбиването продължава, до тяхното усвояване.
Брашното се смесва с какаото и се пресява. Прибавя се към яйчно-маслената смес.
Рикотата се смесва с пудрата захар и яйцето. Разбърква се.
Правоъгълна кексова форма се постила с хартия за печене.
Изсипва се половината от шоколадовата смес. Върху нея се поставя кремът от Рикота. Накрая се изсипва и останалата шоколадова смес. Заглажда се.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
След изпичането шоколадовият сладкиш се изважда заедно с хартията и се оставя да изстине върху решетка.
Да ви е сладко! Шоколадовият сладкиш със сирене Рикота е готова.