Начин на приготвяне
1. Измиваме тиквичките и ги режем на малки кубчета без да ги белим.
2. На котлона загряваме зехтин и слагаме тиквичките да се пържат. Разбъркваме често, докато омекнат и леко се зачервят.
3. След като са готови ги прехвърляме в купа и ги оставяме настрани да изстинат.
4. В малка паничка с помощта на бъркалка разбиваме яйцата и сиренето.
5. Добавяме яйчената смес към вече поизстиналите тиквички, добавяме щипка сол и нарязан на ситно магданоз и разбъркваме добре, за да се смесят всички съставки.
6. В друга купа овкусяваме каймата с млян кимион, сол и черен пипер. Оставяме настрани да се овкуси.
7. Включваме фурната да загрява на 200 градуса.
8. Взимаме една водна чаша, обръщаме я и изрязваме 12 кръгчета хляб.
9. Взимаме тавичка за 12 броя мъфини и слагаме хартиени книжки.
10. Първо поставяме кръгчетата хляб в тях и леко притискаме. Следва да сложим каймата, като внимателно я издърпваме по стените и дъното (като кошничка). Върху нея, с помощта на лъжица, слагаме сместа с тиквичките.
11. Слагаме солените мъфини във вече загрятата фурна. След като се запекат до полуготовност, ги поръсваме с настърган кашкавал.
12. Връщаме ги във фурната за 5-6 минути, за да се разтопи кашкавала.
13. След като са готови, поднасяме мъфините топли със свежа гарнитура от зеленчуци. Страхотни са!
Солените мъфини с кайма са готови.