Начин на приготвяне
1. Изберете подходящи чаши, измиите ги и ги подсушете. След това натрошете бисквитки на дъното на всяка от тях.
2. В тенджера сложете млякото и захарта на среден огън до завиране. В купичка разтворете пудинга с малко вода. Махнете от котлона млякото и с непрекъснато бъркане изсипете пудинга в него, за да се получи гъст крем.
3. Изсипете от пудинга върху бисквитите на всяка чаша. Оставете настрани да се охладят.
4. През това време взимате една купа и смесвате цеденото кисело мляко и течния шоколад, за да се получи вторият крем.
5. Вземете ягодите, махнете дръжките на половината от тях и ги нарежете.
6. След като е изстинал вече ягодовият крем, наредете върху него парчета ягоди, както и по стените на чашите. Върху тях сложете от шоколадовия крем.
7. Разбийте сметана с помощта на миксер, изсипете я в пош и декорирайте плодовия крем. Поръсете с шоколадови пръчици.
8. Приберете чашите с ягодов десерт с шоколад в чаша в хладилника за 1 час, преди да ги поднесете.
Да ви е сладко!