Печени пресни картофи с кюфтета

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
15
01/06/2020
"Страхотно основно, на което нищо не му липсва - има си и картофи и кюфтенца "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 663
  • Преглеждания за месеца289
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с каймата за кюфтетата, поставете я в купа и добавете яйцето, нарязания на ситно лук, накиснатата в прясното мляко и изстискана филийка хляб, черен пипер на вкус, нарязания на ситно магданоз и ако е нужно - сол на вкус.

Замесете до еднородна смес и оставете настрани.

Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета. Поставете ги в тава и добавете сол на вкус, зехтина, червения пипер и 50 мл вода.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 15 минути.

През това време от каймата оформете кюфтета, извадете тавата и ги наредете отгоре на печените картофи, върнете тавата във фурната и печете за още 30 минути.

Печените пресни картофи с кюфтета са готови - вкусотия!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар