Начин на приготвяне
Пресните картофки се измиват много добре, морковът се обелва и нарязва на кръгчета, чушката на едри парчета с големина като на кюфтенцата.
Каймата се омесва с кимион, чубрица, галета и магданоз. Оформят се 6 малки кюфтенца.
В тенджера сложете картофите и моркова, залейте с вода и варете 10 минути.
Отцедете зеленчука и поръсете с олио и подправки, като оваляте картофите добре да се омазнят.
На метално шишче нанизвате картофче, чушка, морков, кюфтенца и така редите два път.
Наредете шишчетата в тава върху хартия за печене, полейте с останалото олио отгоре и печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Сервирайте топли за обяд, страхотни са, ако ги гарнирате със салата. Добър апетит!
Шишчетата с пресни картофи и кюфтенца са готови.