Начин на приготвяне
Почистваме си картофите, чушката, лука и нарязваме на кубчета.
Чесъна почистваме от обелките и ако е много едър нарязваме на две.
Моркова също почистваме и нарязваме на колелца.
В тенджера си изсипваме олиото, след като се загрее, поставяме лука и чушката.
Запържваме ги добре, добавяме нарязаните картофите, моркова, домата и пипера.
Оставяме за кратко, добавяме чесъна и червения пипер, доливаме и бялото вино.
Оставяме алкохола се се изпари, като поставяме капак на тенджерата.
Овкусяваме каймата с описаните продукти по-горе.
Готовите кюфтета, овалваме в брашно и ги изпържваме.
След като са готови, ги добавяме към кюфтетата яхния.
Оставяме да се вари още 15 минути и премахваме яхния с кюфтета и пресни картофи.