Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с кюфтета и пресни картофи

Яхния с кюфтета и пресни картофи

Яхния с кюфтета и пресни картофи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Всички обичат добрата стара яхния с кюфтета и пресни картофи за обяд"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 гл.
  • моркови - 1бр
  • чушки - 1 бр.
  • домат - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • за овкусяване на каймата
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филийка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си картофите, чушката, лука и нарязваме на кубчета.

Чесъна почистваме от обелките и ако е много едър нарязваме на две.

Моркова също почистваме и нарязваме на колелца.

В тенджера си изсипваме олиото, след като се загрее, поставяме лука и чушката.

Запържваме ги добре, добавяме нарязаните картофите, моркова, домата и пипера.

Оставяме за кратко, добавяме чесъна и червения пипер, доливаме и бялото вино.

Оставяме алкохола се се изпари, като поставяме капак на тенджерата.

Овкусяваме каймата с описаните продукти по-горе.

Готовите кюфтета, овалваме в брашно и ги изпържваме.

След като са готови, ги добавяме към кюфтетата яхния.

Оставяме да се вари още 15 минути и премахваме яхния с кюфтета и пресни картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: