Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Моите летни пълнени пиперки без пържене

Моите летни пълнени пиперки без пържене

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Моите летни пълнени пиперки без пържене
Снимка: AneliaStefanova
1 / 4
03/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Насладете се на пълнените пиперки без пържене - време им е"

Необходими Продукти

  • пиперки - 14 бр.
  • свинска кайма - 800 г
  • ориз - 200 г
  • зелен лук - 4 стръка
  • девесил - 6 стръка
  • зелен чесън - 1 стрък
  • чубрица - 1 с.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • доматен сос - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме ориза в три части вода да се вари.

Към него добавяме олио, два стръка ситно нарязан лук, чесън, чубрица, джоджен, черен пипер, червен пипер и два стръка девесил.

Когато попие водата, сваляме ориза от котлона и добавяме каймата.

С помощта на преса за картофи раздробяваме каймата и я смесваме с ориза.

Отрязваме дръжките на пипера и почистваме от семките.

Пълним всеки пипер с плънка, без да я притискаме силно, за да не стане сбита.

Редим в тава и поливаме с 1 килограм доматен сос и един литър вода.

Поръсваме с останалия лук, слагаме две супени лъжици захар и печем на 180 градуса за час и половина.

Когато изключим фурната, поръсваме пълнения пипер с останалото количество девесил.

Да ви е сладко с тези летни пълнени пиперки без пържене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: