Начин на приготвяне
Измийте чушките, подсушете ги и махнете семенната част с дръжките. Посолете ги леко вътре.
Запържете лука в сгорещена мазнина, който сте нарязали предварително ситно, и добавете ориза. Бъркайте, докато стане стъклен, и добавете подправки - сол, черен и червен пипер, джоджен, като добавите и скълцания чесън.
Залейте с 3 ч.ч. топла вода и варете, докато оризът набъбне. Снемете от котлона и смесете със ситно нарязаните домати и магданоз.
Напълнете чушките, отворите им потапяйте в брашно и ги подреждайте в намазнена тава. Долейте олио и вода и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна.
Така приготвените пълнени чушки може да поднесете с доматен сос или с кисело мляко.