Начин на приготвяне
Продуктите са измити и почистени.
Нарязах на едри парчета чушките, след това обелих и нарязах доматите на кубчета, накълцах магданоза.
Сложих чушките, доматите, чесъна и магданоза в кухненския робот, и ми се получи нещо, като гъста зеленчукова каша.
След това загрях олиото на котлона и сипах вече смлените зеленчуци. Когато започнаха да врят, добавих и солта. А мързеливата лютеница къкреше на огъня около 50 минути. Като постоянно я бърках с дървена лъжица.
Щом водата се изпари, трябва да ви се е получила.
С готовата лютеница напълних предварително измити и нагласени буркани, които веднага затворих и обърнах.
И готовото - имаме си мързелива лютеница с чушки, която можем да сервираме като вкусна разядка или на сандвич със сирене.