Начин на приготвяне
Чушките измиваме и изпичаме във фурната, като ги подреждаме в тави, застлани с хартия за печене и печем на 230 градуса с вентилатор до готовност.
След като се изпекат слагаме в найлонови пликове, за да се задушат и когато се охладят, ги обелваме и почистваме от семките.
Слагаме чушките и сиренето в машинка за месо и смиламе. Може да се смелят и в кухненски робот. Аз смлях част, а друга оставих и нарязах на ситно.
Смляната лютеница прехвърляме в голяма тенджера и запържваме за 5-10 минути в олиото, при непрекъснато бъркане. Слагаме черен пипер на вкус.
След това насипваме в бурканчета, затваряме с капачки на винт и стерилизираме във вряща вода за 30 минути.
Коментари