Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница от чушки със сирене

Лютеница от чушки със сирене

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Лютеница от чушки със сирене
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
23/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг червени
  • сирене - 1 кг
  • олио - 400 мл
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките измиваме и изпичаме във фурната, като ги подреждаме в тави, застлани с хартия за печене и печем на 230 градуса с вентилатор до готовност.

След като се изпекат слагаме в найлонови пликове, за да се задушат и когато се охладят, ги обелваме и почистваме от семките.

Слагаме чушките и сиренето в машинка за месо и смиламе. Може да се смелят и в кухненски робот. Аз смлях част, а друга оставих и нарязах на ситно.

Смляната лютеница прехвърляме в голяма тенджера и запържваме за 5-10 минути в олиото, при непрекъснато бъркане. Слагаме черен пипер на вкус.

След това насипваме в бурканчета, затваряме с капачки на винт и стерилизираме във вряща вода за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kat Deer
Kat Deer
Обожавам тази лютеница. Като малка и виках " рошава лютеница". Много беше вкусна. В момента се стерилизират бурканите. Дано да имат същият вкус какъвто го помня. Благодаря за рецептата.
10.09.2020 15:49
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#215390
Потребител#215390
Обичам лютеничка ще пробвам рецептата
24.09.2018 16:04
1
1
Покажи всички подкоментари