Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница с чорбаджийски чушки

Лютеница с чорбаджийски чушки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Лютеница с чорбаджийски чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6-7 буркана
"Вкусна лютеница с чорбаджийски чушки - ястие за юнаци!"

Необходими Продукти

  • домати - 2 кг
  • люти чушки - 500 г чорбаджийски
  • чушки - 2 кг червени
  • чесън - 2 глави
  • магданоз - 2 връзки
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • бахар
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта, олиото и оцета да кипнат. Предварително измийте, почистете от семето и смелете червените чушки.

Добавете ги към заврялата смес, а след тях сипете настърганите домати и варете до получаване на необходимата гъстота. Когато прокарвате лъжица през сместа, трябва да остава ясна бразда.

В почти готовата лютеница добавете почистените и нарязани на едро чорбаджийски чушки, а най-накрая - магданоза и чесъна. Напълнете в буркани, запечатайте и стерилизирайте 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: