Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Рачел»Рачел от бяла диня

Рачел от бяла диня

BirgulBirgul
Чирак
716201801
Рачел от бяла диня
Снимка: Birgul
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Рачел от бяла диня - интересно, не мислите ли"

Необходими Продукти

  • бяла диня - 2 кг
  • захар - 1 кг
  • лимони - 1/2 (сок)
  • семки от дюля - за цвят
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото нещо, което направих, е да обеля кората на динята и да изчистя и нарежа на средни кубчета.

Сложих ги в тава и ги поръсих със захар. Така ги държах около 12 часа (но можете и 5-6 часа).

И след това ги сложих в по дълбока тенджера, да се варят - но не се слага вода, защото е достатъчен сокът, който е пуснала динята.

След това добавих семките от 2 дюли, които бях предварително почистила, измила и нарязала на две.

И когато рачелът започна да къкри, намалих малко котлона.

И го варих около: 2 часа и 30 минути на бавен огън, като през 10 минути разбърквах с лъжица и махах образувалата се пяна.

Когато кубчетата диня вече станаха прозрачни и рачелът се посгъсти, изстисках сока от 1/2 лимон.

И още докато беше горещо, си напълних бурканите.

Затворих ги и обърнах рачела от бяла диня с капачката надолу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: