Начин на приготвяне
За този ягодов сладолед яйцата, захарта и нишестето се разбиват с миксер до пухкава смес.
Прибавя се топлото прясно мляко и се разбива отново. Поставя се на котлона и се вари с непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като боза.
Остава се настрани да се охлади напълно. Изчистваме ягодите и ги правим на пюре с чопъра.
Разбиваме сметаната с миксера.Като изтине сместа добавяме към нея сметаната и внимателно разбъркваме. След това прибавяме и ягодите.
Ако желаете, може да ги претриете през цедка за семките.
Разбъркваме да стане хомогенна смес и изсипваме плодовия сладолед в кутия.
Поставяме във фризера, като разбъркваме вкусния ягодов сладолед през 1 час да не стане на кристали.