Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Глазури»Шоколадов топинг за сладолед

Шоколадов топинг за сладолед

Шоколадов топинг за сладолед
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Много вкусен шоколадов топинг, който се поднася към домашен сладолед, торта или дори палачинки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 0.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме яйцата и отделяме белтъците от жълтъците.

Разбиваме жълтъците със захарта, като прибавяме какаото и 1 равна супена лъжица брашно.

Наливаме постепенно топлото мляко, като бъркаме непрекъснато, за да получим гладък какаов крем.

Поставяме получения гладък крем на умерен огън, като продължаваме да бъркаме.

Когато заври, сваляме от огъня, и продължаваме да го разбъркваме, докато се охлади изцяло.

Готовия шоколадов топинг го поднасяме към млечен сладолед.

Шоколадов топинг за сладолед е крем, с който може да гиранирате дори и любими торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: