Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със захарта. В тенджерка сипете млякото, сметаната и какаото.
Сложете ги на котлона да се затоплят. Прибавете горещата смес към яйцата на тънка струя, като бъркате непрекъснато. Върнете обратно на котлона и гответе около 5 минути, докато започне да се сгъстява.
Жълтъците и захарта се разбиват, докато се получи светъл крем. Свалете от котлона и добавете шоколада. Хубаво разбъркайте, докато се разтопи. Покрийте със стреч фолио и оставете да се охлади.
След това приберете в хладилника за няколко часа до пълно охлаждане. Извадете сместа и я изсипете в кутия от сладолед или друга подходяща.
Приберете шоколадовия сладолед във фризера за три часа, като на всеки 30-40 минути изваждате и разбърквате. Накрая прибавете натрошените бисквитки и леко разбъркайте.
Приберете сладоледа във фризера за 5-6 часа. Преди консумация го извадете десетина минути по-рано, за да се отпусне.
Шоколадовият сладолед с бисквитки е готов.
Източник-Ирина Купенска