Начин на приготвяне
Първото, което направих, е да приготвя сиропа за пухкавия сладкиш. В малка тенджера върху котлона сложих продуктите за сиропа захарта, водата и лимоновия сок.
Загрях сместа, а след като се стопи захарта, премахнах сиропа за сладкиша от котлона. След като се охлади, го поставих в хладилника да се изстуди допълнително.
Докато се вареше самият сироп, аз направих блата за сладкиша. За блата първо разбих яйцата със захарта до гладък крем.
След това добавих пресятото брашно, което бях смесила с бакпулвер и ванилията.
И в малка подходяща тава, намаслена и набрашнена, сипах сместа, която направих.
И пекох на около 180 градуса в предварително загрята фурна до суха клечка.
Изчаках 5 минути, докато се охлади готовият сладкиш, след което го полях със сиропа.
И накрая го украсих със сладкарска сметана и го поръсих с пудра захар.
И ето - имаме си Пухкаво сиропирано реване!