Пълнен пуешки бут

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
36366108
Пълнен пуешки бут
Снимка: Анелия Минчева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Пълнен пуешки бут за гладници"

Необходими Продукти

  • пуешки бут - 2 бр. обезкостени
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер
  • соев сос
  • зехтин
  • масло - 2 с.л.
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • За плънката
  • крема сирене - за намазване на пържолите
  • гъби - 150 г от консерва или пресни (запържени)
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме приготвянето на пълнения пуешки бут, като първо обезкостяваме бутчетата, ако е нужно, пърлим, за да останат пържолките с кожата (може и без кожата, ако не обичате).

Начукваме всяка в стреч фолио. Приготвяме си смес от сол, черен пипер, червен пипер, зехтин и соев сос и потапяме всяка пържолка обилно и покриваме ги със стреч фолио и оставяме за няколко часа в хладилника, за да попият добре подправките.

Ако бързате, може и да не чакате. След това намазваме с крема сирене, слагаме гъби, кашкавал и навиваме на вкусно солено руло с помощта на стреч фолио защипваме с клечки за зъби, които след изпичане премахваме и няма и следа от тях.

Нареждаме в тавичка и на всяко руло отгоре слагаме масло, сипваме бирата на дъното на тавата и печем на предварително загрята фурна на 180-200 градуса 40-45 мин.

Като може от време на време да поливате с лъжичка от бирата.

Сервирате с гарнитура по избор (много подхожда картофено пюре).

Внимавайте със соевия сос при овкусяване, за да не пресолите.

Може същата рецепта да се приготвя и с пилешки бутчета, да приготвите, също да сложите в тавата едро нарязани картофи и морков, които по-късно да използвате за гарнитура.

Да вие сладко с този пълнен пуешки бут.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: