Начин на приготвяне
Започваме приготвянето на пълнения пуешки бут, като първо обезкостяваме бутчетата, ако е нужно, пърлим, за да останат пържолките с кожата (може и без кожата, ако не обичате).
Начукваме всяка в стреч фолио. Приготвяме си смес от сол, черен пипер, червен пипер, зехтин и соев сос и потапяме всяка пържолка обилно и покриваме ги със стреч фолио и оставяме за няколко часа в хладилника, за да попият добре подправките.
Ако бързате, може и да не чакате. След това намазваме с крема сирене, слагаме гъби, кашкавал и навиваме на вкусно солено руло с помощта на стреч фолио защипваме с клечки за зъби, които след изпичане премахваме и няма и следа от тях.
Нареждаме в тавичка и на всяко руло отгоре слагаме масло, сипваме бирата на дъното на тавата и печем на предварително загрята фурна на 180-200 градуса 40-45 мин.
Като може от време на време да поливате с лъжичка от бирата.
Сервирате с гарнитура по избор (много подхожда картофено пюре).
Внимавайте със соевия сос при овкусяване, за да не пресолите.
Може същата рецепта да се приготвя и с пилешки бутчета, да приготвите, също да сложите в тавата едро нарязани картофи и морков, които по-късно да използвате за гарнитура.
Да вие сладко с този пълнен пуешки бут.