Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват много добре.
Премахват се кожите и се обезкостяват, като много внимателно се премахват малките кости.
Обезкостеното месо се измива много добре и се нарязва на едри парчета.
Лукът се почиства, измива и нарязванпо-едро.
В голяма тава се слагат нарязано на дребно месо, лукът, дафиновият и олиото. Вода не се добавя.
Дафиновият лист не се начупва.
Задушава под фолио се 1 час на 180 °C на долен реотан при периодично разбъркване. При нужда доливайте по малко вода.
Оризът се измива с топла вода до бистра вода.
Когато месото с лукът се задушат и омекнат, в тавата се прибавя измитият ориз, пипера микс и солта.
Залива се с 2 литра топла вода.
Разбърква се много добре.
Пече се пуешкото с ориз 20 мин на 220°C на долен реотан на дъното на фурната без решетка, след което фурната се изключва и тавата с пуешкия бут с ориз и дафинов лист се оставя още 30 мин във фурната.