Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печен пуешки бут за 3 часа (Мезе за бирата)

Печен пуешки бут за 3 часа (Мезе за бирата)

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Печен пуешки бут за 3 часа (Мезе за бирата)
Снимка: Жулиета
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Даваме време на бирата да се изстуди и приготвяме печения пуешки бут за 3 часа"

Необходими Продукти

  • пуешки бут - 1 бр.
  • За марината
  • мед - 2 с.л.
  • зехтин 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - на вкус
  • розмарин
  • подправки за барбекю
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечатваме пуешкия бут на тиган от всички страни.

В купа слагаме всички подправки заедно с меда и зехтина, разбъркваме много добре.

След като сме запечатали бута, го поставяме в тавичка за печене.

След това изсипваме вече готовата марина, натриваме от всички страни и печем под фолио за 3 часа до готовност в загрята фурна.

Имаме бавно печен пуешки бут, който е идеално мезе за вино или бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: