Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват много добре.
Обезкостяват се, като внимателно се премахват всички кости.
Месото се измива още веднъж и се нарязва на малки парчета.
Месото се смила в месомелачка.
Чушките се почистват от семките и се измиват много добре.
Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Оризът се измива до бистра вода и се слага в купа.
Лукът се почиства, измива, нарязва се на ситно и се изсипва при ориза.
Към ориза се прибавя каймата от бутчета, червеният пипер, подправката Бахарат, солта и магданозът.
Всичко се разбърква много добре и се оставя за 1 ч.в хладилник.
Със сместа се пълнят почистените чушки, като сместа не се слага до края на чушката, за да не излезне при печене.
Напълнените чушки се нареждат в тава и се заливат с олио и вода 1 л.
Тавата се завива с фолио.
Пекат се пълнени чушки с пуешки бут 1 час на 220 °C.
Коментари