Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с пуешки бут

Пълнени чушки с пуешки бут

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Пълнени чушки с пуешки бут
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Тези пълнени чушки може да поднесете с млечен чеснов сос - няма как да сбъркате"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 4 бр.
  • червени чушки - 24 бр.
  • ориз - 3 ч.ч.
  • бахарат - 3 ч.л. Подправка
  • лук - 3 бр.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 100 мл. за заливане
  • сол - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре.

Обезкостяват се, като внимателно се премахват всички кости.

Месото се измива още веднъж и се нарязва на малки парчета.

Месото се смила в месомелачка.

Чушките се почистват от семките и се измиват много добре.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Оризът се измива до бистра вода и се слага в купа.

Лукът се почиства, измива, нарязва се на ситно и се изсипва при ориза.

Към ориза се прибавя каймата от бутчета, червеният пипер, подправката Бахарат, солта и магданозът.

Всичко се разбърква много добре и се оставя за 1 ч.в хладилник.

Със сместа се пълнят почистените чушки, като сместа не се слага до края на чушката, за да не излезне при печене.

Напълнените чушки се нареждат в тава и се заливат с олио и вода 1 л.

Тавата се завива с фолио.

Пекат се пълнени чушки с пуешки бут 1 час на 220 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Любима вкусотия!
06.02.2023 14:30