Начин на приготвяне
Затопляме млякото и от него отделяме 5 с.л. в купичка. Добавяме маята, 1 с.л. захар и 4 с.л. брашно.
Разбъркваме и оставяме за 10 минути да се активира маята.
Пресяваме брашното в купа и добавяме солта, захарта, олиото, маслото, ванилията, яйцата, останалото мляко и сместа с маята.
Омесваме гладко тесто и го покриваме с прозрачно фолио. Оставяме за 1 час да се надуе. След това го разделяме на две части.
Всяка част разрязваме на 8 парчета и от всяко парче оформяме фитили. Захващаме всеки фитил по средата и увиваме на спирала.
Подреждаме оформените спирали в тавичка върху хартия за печене и оставяме за 30 минути да втасат още.
След това ги печем на 180 градуса около 20 минути.
За шоколадовия крем отделяме 5 с.л от млякото и в него разтваряме нишестето. Останалото мляко кипваме със захарта и на тънка струя при постоянно разбъркване наливаме нишестето.
Бъркаме до сгъстяване и отместваме от котлона. Веднага добавяме шоколада, разбъркваме и оставяме кремът да се охлади.
След като кремът е вече студен, добавяме маслото и разбиваме с миксер за 5-6 минути.
Разрязваме изпечените кремки по средата по дължина и намазваме долните половинки обилно с крем. Отгоре поставяме горните части.
Подреждаме кремките с шоколадов крем в чиния и поръсваме с пудра захар.