Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кремки с шоколадов крем

Кремки с шоколадов крем

Кремки с шоколадов крем
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Уникални кремки с шоколадов крем - за перфектно начало на деня"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • мая - 1 пакетче - суха
  • масло - 2 с.л. - разтопено
  • олио - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За крема
  • нишесте - 2 пакетчета шоколад
  • мляко - 600 мл - прясно
  • захар - 4 с.л.
  • шоколад - 50 г
  • масло - 125 г - меко
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме млякото и от него отделяме 5 с.л. в купичка. Добавяме маята, 1 с.л. захар и 4 с.л. брашно.

Разбъркваме и оставяме за 10 минути да се активира маята.

Пресяваме брашното в купа и добавяме солта, захарта, олиото, маслото, ванилията, яйцата, останалото мляко и сместа с маята.

Омесваме гладко тесто и го покриваме с прозрачно фолио. Оставяме за 1 час да се надуе. След това го разделяме на две части.

Всяка част разрязваме на 8 парчета и от всяко парче оформяме фитили. Захващаме всеки фитил по средата и увиваме на спирала.

Подреждаме оформените спирали в тавичка върху хартия за печене и оставяме за 30 минути да втасат още.

След това ги печем на 180 градуса около 20 минути.

За шоколадовия крем отделяме 5 с.л от млякото и в него разтваряме нишестето. Останалото мляко кипваме със захарта и на тънка струя при постоянно разбъркване наливаме нишестето.

Бъркаме до сгъстяване и отместваме от котлона. Веднага добавяме шоколада, разбъркваме и оставяме кремът да се охлади.

След като кремът е вече студен, добавяме маслото и разбиваме с миксер за 5-6 минути.

Разрязваме изпечените кремки по средата по дължина и намазваме долните половинки обилно с крем. Отгоре поставяме горните части.

Подреждаме кремките с шоколадов крем в чиния и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: