Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Кифлите се работят както в миксер така и на ръка.
В купата на миксера се изсипва брашното, солта и захарта. Разбъркват се. Добавя се шупналата мая, предварително разтворена в малко топло прясно мляко. Замесва се тесто. Един по един се добавят жълтъците и на порции разтопеното масло.
Ако е необходимо може да се добави още малко брашно 1 до 2 с.л. Тестото трябва да е плътно, еластично и нелепнещо. Оформя се на топка и се оставя в леко намаслена купа с масло да втаса за около 1 час.
Върху леко намаслен плот втасалото тесто се дели на 2 части, а всяка една част се дели на 8 равни топчета, около 55-60 г всяко. От всяко топче се оформя фитил с дебелина около 1 см и дължина около 20 см. Прегъва се на две и се усуква около себе си.
Подреждат се в тавата и се оставят отново да втасат за около 20 мин. Намазват се с яйце. Пече се на 180 градуса за около 15-20 минути.
КРЕМ
Смесват се двата вида пудинг, ванилията и сметаната. Прясното мляко се сгорещява със захарта. В купа с малко студено мляко се разтварят пудингите. Изсипват се в горещото прясно мляко, при непрекъснато разбъркване се приготвят до тежък и гъст крем.
Свалят се от котлона, добавя се ванилията и внимателно на малки парчета се добавя маслото при непрекъснато разбъркване. Покрива се плътно с фолио и се охлажда напълно.
Кифлите се срязват по хоризонтала и в едната половина се шприцова крем със звездовиден накрайник. Покрива се другата половина на кифлата, като леко се притискат.
Поръсват се с пудра захар.
Източник: lussisworldofartcraft.blogspot.com
Коментари