Начин на приготвяне
Яйцата трябва да са на стайна температура.
Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте жълтъците в суха и честа купа на гъст сняг с помощта на миксер. Прибавете щипката сол.
Постепенно прибавете захарта, като не спирате да разбивате.
Прибавете и жълтъците един по един, а накрая и брашното лъжица по лъжица.
Ароматизирайте с портокаловата есенция и лимоновите корички.
Изсипете сместа във форма, на дъното на която сте сложили лист домакинска хартия.
Изпечете блата до златисто на 180-200 градуса.
Охладете блата и го срежете, така че да получите два блата.
Разбийте сметаната на гъст крем, добавете заквасената сметана и разбийте до хомогенност.
Намажете тортените блатове с крема.
По средата между двата блата, сложете от сладкото от бели череши.
Слепете домашната сметанова торта и я оформете, като загладите добре.
Шприцовайте розички от сметаната, гарнирайте със сладко от бели череши и карамелизирани кокосови стърготини.
Вашата уникална сметанова торта със сладко от бели череши е готова.