Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Тиквички с гъби и сусамово масло

Тиквички с гъби и сусамово масло

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
3318657
Тиквички с гъби и сусамово масло
Снимка: Vili Naidenova
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • гъби - 1 кг
  • пресен лук - 3 стръка
  • сусамово масло
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • чесън на прах
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с гъбите, като се измият добре и нарежат на средно - нито много дребно, нито много едро.

Същото се прави и с тиквичките, а лукът се реже на дребно.

В горещ тиган с олио започваме да пържим гъбите до зачервяване. Не се слага сол, за да не пуснат много вода при пърженето, но ако все пак пуснат, след като са готови, ги изваждате в гевгир да се отцеди водата.

След изваждането на гъбите от тигана на тяхно място се пуска лукът, да се

запържи, и след това към него прибавяте тиквичките. Слагате капак на тигана, за да се задушат зеленчуците, и ги разбърквате периодично. Преди да омекнат напълно тиквичките, махате капака, за да изври водата, която са пуснали.

В момента, в който останат само на мазнина, прибавяте 1 с.л. червен пипер и разбърквате добре.

Оставяте за една-две минути, да се запържи и червеният пипер, и връщате гъбите в тигана при тиквичките. Разбърквате, за да се затоплят отново, и започвате да слагате подправките - кимион, черен пипер, чесън на прах и сол (всички на вкус по ваше предпочитание). Разбърквате, за да може подправките да отидат навсякъде, и отгоре поръсвате с малко сусамово масло.

Внимавайте с него, защото е много силно на вкус, и не прекалявайте. Той дава малко по различен вкус на зеленчуковата гарнитура и се съчета много добре с гъбите и тиквичките.

Разбърквате за последно и зеленчуковото ястие е готово.

Тиквичките с гъби и сусамово масло може да хапнете така самостоятелно, но яз съм го правила и като гарнитура към пилешко.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: