Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките и обелваме /ако са домашни, запазваме коричката/. Нарязваме ги на тънки филийки.
В широка чиния размесваме брашното, галетата и солта. Подготвяме тава с по-широк диаметър или използваме тази от фурната.
Намазваме хубаво дъното със зехтин и 2-3 с.л. вода /ако разполагате със зеленчуков бульон ще е най-добре/.
Всяко резенче тиквичка овалваме хубаво в сухата смес и подреждаме в тавата, като ги застъпваме в кръг.
Количеството на зеленчука и сухите съставки е относително, затова ако ви остане от сместа, приберете в кутийка за следващия път.
Запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато леко се зачервят. Изваждаме ги и ги подреждаме в чиния.
Млякото разбъркваме с пасираната скилидка чесън и изсипваме в самата тава. По този начин овкусяваме млякото от мазнината и отделените сокове от тиквичките. Обираме го от тавата с помощта на лъжица и го слагаме в подходяща чашка за сервиране.
Овкусяваме със сол и подправяме със ситно нарязан копър. Декорираме с кълнове от люцерна. Да е сладко на сладурковците.
* Биволското мляко можем да заменим с домашно подквасено краве мляко. То трябва да е по-гъсто.
* Ако не разполагате със сусамово брашно, смелете сурови сусамови зрънца.