Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца по китайски

Пилешки крилца по китайски

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
3318357103
Пилешки крилца по китайски
Снимка: Vili Naidenova
1 / 4
10/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бърза рецепта за гладни хора - пилешки крилца по китайски"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • гъби - 400 г
  • картофи - 3 - 4 големи картофа
  • соев сос - 1 с.л. тъмен
  • соев сос - 1 с.л. светъл
  • сусамово масло - 1 с.л.
  • червен пипер
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • чесън на прах
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с обработката на крилцата, защото те трябва да преседят с маринатата в хладилника за поне 2 часа.

Може и да си ги мариновате от предния ден, което е още по-добре. Измивате ги и ги слагате в дълбока купа,

където ще ги мариновате. Слагате от всички подправки, като внимавате с лютият пипер да не прекалявате с него, но пък ако обичате люто, слагайте колкото сърцето ви казва. Слагате и соевете сосове и сусамовото масло към тях.

Поръсвате с олио и разбърквате много добре - все едно им правите масаж. Завивате с фолио и в хладилника за не по-малко от 2 часа. Ако ще ги правите от предния ден, ги изкарвайте няколко пъти, за да ги разбъркате.

Продължаваме с гъбите, които трябва да измиете, нарежете и изпържите на тиган с малко мазнина. Гъбите трябва да са отцедени от излишната вода след пърженето. На тях прибавяте само малко сол към края на термичната обработка.

Следващият компонент от ястието са картофите. Макар и на дъното на тавата, те са най-важните.

Те ще са канапето на крилцата и ще попият всички сосове, маринати и вкусотии, които ще изтекат от пилешкото по време на печенето. На мен лично те са ми по-вкусни и от месото.

И така - картофите се белят, мият и режат на големи кръгове, по цялата дължина на картофа. Кръговете не трябва да са нито много дебели, нито много тънки. Нареждат се на дъното на тавата, намазана предварително с малко мазнина и върху тях се нареждат маринованите пилешки крилца на обратно. Наливате вода в тавата, колкото да покрие картофите.

Не се притеснявайте, тя ще изври по време на печенето. Слагате тавата в загрята фурна на около 250 - 300 градуса.

Когато крилцата се зачерват от тази страна, ги обръщате, поръсвате гъбите върху и около тях и връщате тавата във фурната, докато крилцата не се зачервят и водата в тавата не изври.

Тази рецепта за пилешки крилца по китайски ми е една от любимите. Крилцата стават сочни отвътре и хрупкави и пикантни отвън, а картофите - няма да говоря за тях - трябва да ги опитате.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: