Крилца по китайски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Крилца по китайски1 / 3
01/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-5
"Глазирани крилца по китайски с неустоим вкус и фин аромат - ние черпим"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 кг крилца
  • соев сос - 500 мл
  • лимони - 50 мл сок от лимон
  • лук - 10 г на прах
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • дафинов лист - 2 броя, стрити
  • портокали - 250 мл изцеден портокалов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбъркайте соевия сос, лимоновия сок, лука и чесъна на прах, стритите дафинови листа заедно с портокаловия сок.

Оваляйте в соса хубаво пилешките крилца, докато се покрият хубаво. Сложете купата покрита в хладилника за 1 нощ.

Наредете пилешките крилца в намазнена тава и ги сложете да се пекат в загрята фурната на 175 градуса за около 45-50 минути. Докато се пекат на 4-5 пъти ги обливайте с маринатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

е
е
Лук и чесън на прах! Ужас!
25.05.2015 18:16
петя йорданова
петя йорданова
Изглежда вкусно
18.08.2014 12:15