Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Паниран кашкавал с паста Патафри

Паниран кашкавал с паста Патафри

Паниран кашкавал с паста Патафри
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
10/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 120 г
  • бира - 50 мл
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кашкавала на квадратни парчета с дебелина около 2 см.

Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг.

Жълтъците разбиваме за 3-4 минути и към тях добавяме солта, бирата и брашното за пастата Патафри. Разбиваме за още 2-3 минути и добавяме разбитите белтъци, като разбъркваме на ръка.

Загряваме достатъчно количество олио, необходимо за маслена баня.

Потапяме парчетата кашкавал в панировката и пържим в загрятото олио по около 1 минута от всяка страна до златисто.

Изваждаме панираните кашкавалчета върху хартия, за да се отцедят от мазнината и след това ги подреждаме в чиния.

Сервираме панирания кашкавал с паста Патафри с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: