Начин на приготвяне
Нарязваме кашкавала на квадратни парчета с дебелина около 2 см.
Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг.
Жълтъците разбиваме за 3-4 минути и към тях добавяме солта, бирата и брашното за пастата Патафри. Разбиваме за още 2-3 минути и добавяме разбитите белтъци, като разбъркваме на ръка.
Загряваме достатъчно количество олио, необходимо за маслена баня.
Потапяме парчетата кашкавал в панировката и пържим в загрятото олио по около 1 минута от всяка страна до златисто.
Изваждаме панираните кашкавалчета върху хартия, за да се отцедят от мазнината и след това ги подреждаме в чиния.
Сервираме панирания кашкавал с паста Патафри с гарнитура по желание.